diumenge, 28 d’octubre del 2007

CULTURES I DRETS HUMANS



CULTURES I DRETS HUMANS

No és usual que en el meu bloc tracti temes de indole social o polític però visc en aquest país i no sóc aliè al que passa, segueixo l'actualitat, m'informo i tinc la meva opinió i sobre aquest tema la vull fer publica, espero també les vostres opinions.És un tema difícil i polèmic i es que per a molts sectors “ políticament correctes “ qualsevol critica en temes relacionats amb la immigració serveixen per que automàticament et tractin d'intolerant i racista ( brou de cultiu ideal per a partits com PxC ).
Fa pocs dies va sorgir la polèmica per la decisió d'una escola pública de Girona de no acceptar amb vel islàmic a una nena a classe. Finalment el Departament d'Educació va dir que prevalia el dret a l'educació per sobre de l'ús del vel.
Personalment crec que el plantejament hagués estat igual de valid al reves o no?
He llegit molt sobre el tema, en primer lloc no queda clar si el vel és un símbol religiós o cultural, el que si queda clar es que és un símbol de submissió de la dona davant l'home. Hi ha sectors que parlen del respecte a totes les cultures, faltaria més, però ignorant la cultura pròpia del pais. Jo estic d'acord amb respectar altres cultures i religions, però crec que una societat democràtica i que assumeix el respecte als drets humans no pot permetre que en nom d'una cultura o d'una religió es vulnerin aquest drets, i molt menys amb els menors. Actuar en l'àmbit de la llar o en el carrer pot ser difícil i complex i és més un tema d'educació que d'altra cosa, però si es pot actuar en altres àmbits com escoles i fins i tot en el món laboral i en el carrer com ja s'ha plantejat en altres països en temes com el Burka.
Crec que si no hi ha una intervenció i regulació que comenci a tallar aquests temes que vulneren els drets humans aviat ens enfrontarem a temas com la supressió de la classe de educació física per a les nenes, o l'abandó de la escolarització als 11 o 12 anys , o fins i tot la ablació del clitoris. En definitiva, crec que impedir que en nom d'una cultura o una religió es vulnerin drets humans no s'ha de titllar ni de racista ni xenòfob. I molt menys quan realment no estem parlant d'Islamites , Cristians o Jueus sinó simplement de nens i nenes. Per ultim us imagineu per on aniria el debat si en nom també d'una cultura nudista uns pares portessin al seu fill a l'escola nu, o que uns pares amb una determinada ideologia fessin dur al seu fill ostentosa simbologia del seu partit .
Aclareixo que el fet en si de dur el vel no és una vulneració de cap dret, però si un símbol de la vulneració de la igualtat entre sexes.
Bé aquí acabo el post i com sempre qualsevol comentari i opinió serà rebuda amb els braços oberts,


Per ultim us vull convidar a tots A Manresa el pròxim, i llarg cap de setmana que se celebra la fira Mediterrània, Fira d'espectacles d'arrel tradicional, aquí teniu l'enllaç a la pagina web de la fira.
ENLLAÇ

- Begin Motigo Webstats code -->